Cover your eyes…

Tijdens de eindontspanning is er altijd de optie om een oogkussen over je ogen heen te leggen. Altijd als ik dat doe, kom ik met een ander gevoel uit die laatste pose van een yoga klas.
Savasana, de eindontspanning: letterlijk betekent het ‘lijkhouding’. Dit staat symbool voor het terugtrekken in jezelf en je af wenden van alle externe stimulatie en input. Je bent voor een moment ‘dood’ voor de buitenwereld. Het staat symbool voor het dieper in jezelf zakken en daar uit eindelijk de stilte te ervaren die onder alles verscholen ligt.
Wat helpt is stil te liggen. Vaak als ons lichaam stil is, dan kan alles naar boven komen, en weer gaan. Gedachtes, gevoelens, sensaties, emoties, alles wat we ervaren. Door in stilte het proces van komen en gaan te observeren, kan er iets gebeuren. Stilte kan naar voren komen.
Een oogkussen helpt me. De zwaarte ervan op mijn ogen, de extra afsluiting van het licht, de intentie om meer naar binnen te keren. Try it out. Soms maakt iets kleins een groot verschil.

blogpost_vinyasa_meditatie